flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Крадіжка з проникненням: Полонський суд засудив крадія велосипеда

14 вересня 2020, 15:43

 Полонський районний суд визнав 31-річного полончанина  винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України –таємне викрадення чужого майна (крадіжка) поєднана з проникненням у сховище та призначив йому покарання – у виді позбавлення волі строком на 3 роки.

На підставі ст. 75 КК України звільнив С. від відбування покарання з випробовуванням з іспитовим строком 1 (один ) рік.

Як встановив суд, 15.07.2020 року близько 19 год. чоловік приїхав в одне із сіл Полонського району відвідати свою малолітню доньку, яка проживає разом з мамою. З’ясувавши, що остання відсутня за місцем свого проживання, та побачивши, що поряд із входом у будинок стоїть велосипед марки «Аіст», відчинивши хвіртку, проник до подвір’я та викрав його. Завдав потерпілому , мешканцю цього будинку , матеріальної шкоди на суму  433,83грн.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав, у  вчиненному розкаявся, добровільно відшкодував шкоду.  Обставини справи ніхто не оспорював.

«…, суд приходить до висновку, що С. має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів таке, що не пов’язане із реальним позбавленням волі, зокрема із застосуванням положень ст. 75,76 КК України.»– констатує суд у вироку, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

 

  Прес-служба Полонського районного  суду