flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Подвійні двері – не перешкода: суд ухвалив вирок 18-річному мешканцю Понінки за крадіжку з проникненням

30 липня 2020, 15:41

У ніч на 29 квітня цього року в смт Понінка Полонського району 18-річний місцевий мешканець відігнув частину залізних дверей, ще одні - дерев’яні - вибив ногою та заліз до гаража, розташованого у спальному районі селища. Молодий чоловік виніс звідти електроінструментів та приладів на понад 6 тисяч гривень.

Про це ідеться у вироку Полонського районного суду, який розглядав справу за обвинуваченням його у крадіжці, поєднаній з проникненням у приміщення (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України).

Фактичні обставини ніхто з учасників у суді не оспорював, підтвердив їх і обвинувачений.

«Обтяжуючих покарання обставини судом не встановлено. Обставинами, що пом’якшують покарання суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, повернення потерпілому викраденого майна.

З урахуванням наведеного та беручи до уваги, що обвинувачений вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується за місцем проживання, щиро розкаявся, проживає у багатодітній сім'ї, а тому суд вважає, що має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів  таке, що не пов’язане з реальним позбавленням волі, зокрема із застосуванням ст. 75, 76 КК України», - зазначено у вироку суду.

Полонський районний суд визнав обвинуваченого винним в інкримінованому злочині і призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі та звільнив від його реального відбування з випробуванням на 1 рік і 6 місяців іспитового строку.

 

Прес-служба Полонського районного  суду