flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Потерпіла від обвинувачення відмовилася: суд закрив провадження у справі пенсіонера, що заподіяв легкі тілесні ушкодження жінці

03 липня 2020, 15:21

Полонський районний суд розглянув матеріали справи про обвинувачення 62-річного жителя Полонського району у заподіянні умисних легких тілесних ушкоджень (частина 1 статті 125 Кримінального кодексу України).

За обвинувальним актом, цьогоріч 8 червня о 7 ранку біля сільського ставу між чоловіком і жінкою виник конфлікт через утримання великої рогатої худоби. У розпал сварки пенсіонер кілька разів вдарив опонентку дерев’яною палицею по руках і плечах. Заподіяні синці та садна експерти віднесли до категорії тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості.

А правоохоронці інкримінували йому вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України. Та у підготовчому судовому засіданні потерпіла заявила клопотання та подала заяву про відмову підтримувати приватне обвинувачення.

Суд зауважує, що згідно з ч.4 ст.26 і п.7 ст. 284 КПК України, кримінальне провадження закривається в разі, якщо потерпілий відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення. При цьому відмова потерпілої від обвинувачення є безумовною підставою для закриття кримінального провадження у формі приватного обвинувачення.

«На підставі викладеного, з урахуванням позиції потерпілої про відмову від обвинувачення, а також (обвинуваченого), який визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України, суд приходить до висновку, що клопотання потерпілого слід задовольнити, а кримінальне провадження закрити», – ідеться в ухвалі, якою Полонський районний суд закрив кримінальне провадження у зв’язку з відмовою потерпілої від обвинувачення.

Прес-служба Полонського районного суду