flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через домашні конфлікти неповнолітній син пішов з дому, а батько – постав перед судом

25 травня 2020, 14:39

Полонський районний суд визнав винним 41-річного полончанина у вчиненні домашнього насильства психологічного характеру (частина 1 статті 173-2 КУпАП) та стягнув з нього 170 гривень штрафу.

За постановою суду, цьогоріч 19 травня чоловік нецензурно лаявся і погрожував фізичною розправою своїй дружині і молодшому сину, внаслідок чого могла бути завдана шкода їхньому психічному здоров’ю.

Як пояснив глава сімейства у суді, причиною конфлікту стало те, що син пішов з дому і не повертається. Хлопчик каже, що втік жити до старшого брата через постійні батькові сварки. Це підтвердила і його мати.

«Визначаючи вид адміністративного стягнення, враховую кількість та характер вчинених правопорушень, особу правопорушника, відсутність обставин, що обтяжують чи пом’якшують його відповідальність. За вказаних обставин до правопорушника слід застосувати адміністративне стягнення в межах санкції ч.1 ст. 173-2 КУпАП у виді штрафу», – зазначає суд у постанові, яка ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

Прес-служба Полонського районного суду