flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Домашнє насильство: конфлікт між сином та матір’ю

04 травня 2020, 10:29

Полонський районний суд визнав полончанина винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та наклав на нього стягнення у виді штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170 (сто сімдесят) грн. в дохід держави.

За матеріалами справи про адміністративне правопорушення, 17 березня цього року син по місцю свого проживання вчинив відносно своєї матері умисні дії психологічного характеру. Висловлювався в її сторону нецензурною лайкою та словесно погрожував фізичною розправою. Внаслідок конфлікту могла бути завдана шкода психічному здоров`ю потерпілої.

В судове засідання порушник та потерпіла не з`явилися, подали письмові заяви про розгляд справи у їхній відсутності, в яких вказали, що вони примирилися між собою, а  син також зазначив про визнання своєї вини у скоєному та щире каяття.

Правоохоронці кваліфікували дії полончанина, передбачені ч.1 ст.173-2 КУпАП – вчинення домашнього насильства, тобто умисне вчинення діяння психологічного характеру, внаслідок чого могла бути завдана шкода психічному здоров’ю потерпілого. Отже, правопорушник порушив вимоги Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Суд врахував характер вчиненого правопорушення, наслідки що настали, дані про особу порушника, ступінь його вини, сімейний та матеріальний стан, думку потерпілої.

Окрім штрафу правопорушник сплатить судовий збір в дохід держави у розмірі 420 грн 40 коп.

 

Прес-служба Полонського районного суду