flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справедливцями стали семикласники в День Святого Миколая

19 грудня 2019, 16:01

В День Святого Миколая до  суду завітали  щирі, зацікавлені, активні та уважні школярі 7-Б класу Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 на «Урок  справедливості».

 Це був їх перший візит до суду, тож цікаво їм було все: з якого часу працює суд, як він раніше називався,  скільки потрібно вчитись, аби стати суддею, чим займаються помічник судді  і секретар судового засідання, які новини висвітлюються на  веб-сайті суду,що таке  атрибути судової влади. Про все це розповіла прес-секретар суду Валентина Бобрівник і зробила дітям маленьку екскурсію судом. Відвідали хлопці та дівчатка канцелярію суду, де старший секретар Віта Кравчук пояснила і розповіла про роботу секретарів суду. Враження були в школярів від архіву суду, від років збереження рішень, постанов, вироків, від термінів зберігання справ.

Суддя-спікер Надія Горгулько надала дітям  змогу випробувати себе під час навчальної гри в ролі судді та вирішити спори на конкретному прикладі з мультфільму "Кінь проти Хом’яка".  Дівчата та хлопці  висловлювали свої думки відносно тих мультиплікаційних персонажів , кого вони підтримували. Але спір вирішила справедливо  черепаха І більшість дітей була такої ж думки.  

«Діти активні, допитливі, з впевненістю висловлюють та обґрунтовують власну думку,"- зазначила суддя Надія Горгулько після уроку.

Служитель Феміди  розповіла про кримінальні та цивільні справи, чим регулюється робота судді,  відповідала  на питання, чому люди сперечаються, як вирішити суперечку, нікого не обмеживши в гарантованих законних інтересах, розповіла, як працює система відеоконференцзв’язку.   Питань було дуже багато, проте ми сподіваємось, що втамували цікавість, спраглих до знань підлітків.

 

Проведення Всеукраїнської акції  «урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України  за підтримки Ради суддів України. Захід здійснено в рамках реалізації грантованого проекту »Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) “Нове правосуддя». #арссу#справедливці, @Клуб'"Справедливці"

 По завершенні заходу школярі отримали  наліпки членів Клубу «Справедливці»,  диплом   про участь в акції.

До зустрічі, наші юні,енергійні та активні!

Прес-служба  Полонського районного суду