flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Десятикласники завітали до Полонського суду з нагоди Всеукраїнського тижня права

11 грудня 2019, 15:13

Полонський районний суд радо зустрів учнів двох десятих класів  Полонської загальноосвітньої школи №3  та їх наставників, які завітали до суду  з нагоди Всеукраїнського тижня права на День відкритих дверей.

Для початку  пресс-секретар Валентина Бобрівник  розповіла про  історію Будинку  правосуддя, про структуру суду, про мантію, герб та нагрудний знак. Згадали разом із дітьми про Богиню правосуддя – Феміду,  яка має меч, терези та ваги. Головним спеціалістом Андрієм Кондратюком була продемонстрована  робота сайту Полонського районного суду та сторінки суду  у соціальній мережі «Фейсбук».

 Далі суддя-спікер Надія Горгулько розповіла присутнім про поняття булінгу, його види та ознаки, суб’єктний склад. Особливу увагу було приділено питанню відповідальності учасників освітнього процесу за булінг.

Енергійні, комунікабельні та допитливі учні засипали служителя Феміди питаннями  на тему булінгу.  Їх цікавило усе до найменших дрібниць: «Якщо є провокація булінгу, що в такому випадку робити?»; «Хто буде винен в тому, що потерпілий від булінгу здійснив суїцид?»; «Чи є пом’якшуючі обставини при розгляді кримінальної справи?» ;  «Що робити, коли є булінг від вчителя до учня?» та багато інших запитань. Суддя –спікер надала всім дівчаткам та хлопцям обґрунтовані відповіді.

Самими активними школярами були Володимир Овчаренко, Катерина Попович, Олександр Стучинський, Максим Лесик, Анна Солодка, Анастасія Тріщ.

Під час активного діалогу у обговоренні даної проблеми з учнями також було проведено таємне опитування. І ми ще раз впевнились у правильності вибраної теми для школярів.

 "Десятикласники  мене вразили своєю допитливістю, уважністю і влучними питаннями. Їхні очі говорили про те, що тема для них цікава й актуальна", - ділиться враженнями  Надія Горгулько.

 Спікерами заходу на згадку про суд були вручені буклетики:  «Ваші дії, якщо Ви стали свідком булінгу  та хто несе за нього відповідальність». Старости класів отримали дипломи про участь у заході у Полонському районному суді.

 Учні та наставники подякували за цікаву та  пізнавальну зустріч.

 

Прес-служба Полонського районного суду