flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Стоп булінг»- тема сьогоднішньої зустрічі із школярами випускного класу Полонської загальноосвітньої школи №2

09 грудня 2019, 14:23

 З нагоди Всеукраїнського тижня права , сьогодні,  9 грудня , до Полонського районного суду завітали учні  11-го класу Полонської ЗОШ №2  та їх класний керівник  на « Урок справедливості на тему: «Стоп  булінг».

Прес-секретар суду Валентина Бобрівник  радо зустріла дітей  в коридорі суду та провела маленьку екскурсію  , в ході якої учні  відвідали зали судових засідань, архів  та канцелярію суду. Старший секретар суду Віта Кравчук розповіла дівчатам та хлопцям  про надходження вхідної кореспонденції, її реєстрацію, заведення обліково-статистичних карток на справи,  розподіл справ суддям та їх виконання. І взагалі про те, як працює система документообігу суду в Полонському районному суді, яка виключає можливість втручання працівника суду для розподілу справи суддям.

 

Учні коротенько почули розповідь про  символи судової влади– мантію та нагрудний знак. «Обов’язок суді надягати мантію та нагрудний знак в судовому процесі має важливе значення, оскільки відповідні атрибути є символами державної влади, дисциплінують  всіх учасників судового  процесу, підкреслюють статус судді під час вирішення спору між сторонами», зазначила   Валентина Бобрівник.

Суддя-спікер Надія Горгулько провела із дітьми  урок справедливості на тему: «Стоп  булінг», розповіла про  форми , у яких проявляється булінг та його ознаки,  до яких наслідків може призвести неправомірна поведінка дітей та байдужість дорослих.  Були наведені приклади з судової практики по Україні про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за булінг.

 

 

Всі разом переглядали відеоролики «Жорстокість породжує жорстокість», «Булінг в школі». Школярі запропонували свій відеоролик щодо булінгу у школі, який з великим задоволенням переглянули і зрозуміли, що діти розуміють , що булити – це не круто, що потрібно звертатись за допомогою  до вчителів, зокрема до класного керівника  у школі, батьків вдома,  а також на Національну дитячу « гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей , що  може наступити   відповідальність за цькування в  учнівському середовищі.

Спікерами заходу було проведено таємне голосування школярів : »Чи є у Вашому класі булінг», в результаті якого була домовленість із дітьми, щоб зробити усе можливе , аби викорінити це явище із учнівського колективу та учнівського середовища , що не потрібно мовчати про свої проблеми, адже слава та вчинки ранять більше слів.

 Захід  був цікавим  та змістовним. Підлітки взяли для себе багато цікавої інформації про свої права та відповідальність за порушення цих прав інших людей. По закінченню спілкування старості класу був вручений диплом за участь у Всеукраїнському тижні права та «Уроці справедливості на тему: «Стоп булінг».

 Прес-служба Полонського районного суду