flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кум не врятував: Полонський суд покарав водія за відмову пройти огляд на стан сп’яніння

20 серпня 2019, 09:16

Полонський районний суд оштрафував водія на 20400 грн й залишив на три роки без права кермування. Чоловіка визнали винним за частиною другою статті 130 КУпАП  - відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження огляду на стан алкогольного сп'яніння, вчинене повторно. Покази кума, що саме він був за кермом, суд відхилив.

Згідно із постановою, житель Полонного на місці зупинки в присутності двох свідків відмовився пройти огляд за допомогою драгера. У медзаклад їхати також не поїхав.

Як пояснили поліцейські, під час патрулювання вони помітили зустрічну автівку на іноземній реєстрації, яка швидко рухалася. Вони впізнали водія, бо раніше вже зупиняли його нетверезого, тому вирішили наздогнати. Автівка зупинилась, із водійського місця вийшов саме той чоловік, якого в подальшому притягнули до суду. Хоча перебування за кремом він заперечував.

За відеозаписом з нагрудної камери поліцейського суду вдалося встановити справжнього водія. Показання кума порушника суд до уваги не взяв, оскільки визнав його зацікавленою особою. На додаток, його пояснення суперечили іншим доказам у справі.

Постанова суду набрала законної сили.

 

Прес-служба Полонського районного  суду