flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Без прав та з ознаками сп’яніння. У Полонному суд оштрафував водія за відмову пройти огляд на стан сп’яніння

02 серпня 2019, 10:22

 «Визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП та накласти на нього стягнення у виді штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 10200 (десять тисяч двісті) гривень», – таку постанову виніс Полонський районний суд 34-річному жителю села Полонського району, щодо якого поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за відмову від проходження огляду на стан сп’яніння.

21 червня 2019 року у Полонному поліцейські зупинили автомобіль ВАЗ, яким керував чоловік з ознаками алкогольного сп’яніння, проте пройти огляд, як це передбачають Правила дорожнього руху України, і на місці зупинки, й в лікарні він відмовився. Це підтвердили двоє свідків.

Таким чином водій порушив п.2.5 ПДР України та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп'яніння).

Згідно з даними правоохоронних баз, посвідчення водія цей чоловік не має.

Прес-служба Полонського районного суду