flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд оштрафував водія за використання підроблених документів на автомобіль

04 липня 2019, 10:49

Полонський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим у використанні завідомо підробленого документу (частина 4 статті 358 Кримінального кодексу України, ) – визнав останнього винним в інкримінованому злочині та оштрафував на 680 гривень.

За вироком, 22-річний полончанин на початку цього року в невстановленої особи купив автомобіль «JEEP CHEROKEE» з іноземним реєстраційним номерним знаком та отримав фальшиве свідоцтво про реєстрацію ТЗ. 13 квітня через порушення Правил дорожнього руху його авто зупинили поліцейські.

«Достовірно знаючи, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу … не відповідає зразку бланку свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, що перебуває в офіційному обігу, а саме є підробленим, усвідомлюючи свої протиправні дії, вважаючи, що правоохоронці не запідозрять його у використанні завідомо підробленого документа, надав їм для перевірки вказане свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, таким чином використавши його», - ідеться у вироку суду.

Разом із матеріалами справи до суду надійшла угода про визнання винуватості, укладена між прокурором та обвинуваченим. Згідно з нею, водій беззастережно визнає свою вину і погоджується на обумовлене покарання – штраф у розмірі 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (680 грн.)

Довідково. Згідно з ч. 4 ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Прес-служба Полонський  районний суду