flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУД В ЧАС ЗМІН І НОВИХ ЗВЕРШЕНЬ

11 грудня 2013, 09:51


      У демократичному суспільстві, яке поважає принцип верховенства права, судова гілка влади  відіграє одну з ключових ролей в організації життя держави та суспільства,  є гарантом захисту прав і свобод людини та громадянина, осіб та інтересів держави у правових конфліктах.
      Суд відіграє особливу роль у суспільстві та державі. Своїми рішеннями суд може істотно вплинути на політичні, економічні, правові, соціальні та інші процеси в державі.
      В нелегкі часи переходу українського суспільства до нових стандартів життя питання належного функціонування судової гілки влади є в центрі уваги як очільників законодавчої та виконавчої гілок влади нашої держави – Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, так і кожного громадянина, які зацікавлені в єдиному -  в країні має працювати справедливий, чесний суд, що діє за законом і захищає права кожного суб’єкта звернення до суду. 
      Для забезпечення цього найголовнішого завдання суду в 2010 році здійснена судова реформа. Але життя підказує, які положення реформи  виявилися вдалими, які – ні. Тому  процес вдосконалення більш прогресивних ідей у закони, що сприяють якнайбільшому наближенню суду до громадян, захисту їх інтересів,  триває практично безперервно.
      Прикладом такого вдосконалення суспільних стосунків стало прийняття  у 2012 році нового Кримінального процесуального кодексу України. За рік можна впевнено стверджувати – є позитивні результати, адже всі без винятку значимі процесуальні дії правоохоронних органів здійснюються тільки під судовим контролем, що сприяє виключення будь-якого свавілля щодо особи.  Найбільш яскравий результат – значно зменшилась кількість підозрюваних осіб, яким обиралася міра запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.
      Напередодні професійного свята – Дня працівників суду – колектив Полонського районного суду підводить певні підсумки своєї роботи за цей рік, намічає шляхи вдосконалення роботи. На жаль, в умовах складної, напруженої праці оплата праці працівників апарату суду не відповідає тим зусиллям, які всі працівники суду докладають під час виконання своїх обов’язків.   В умовах фінансової скрути все - таки цього року нам  були виділені кошти на ремонт будівлі суду, тому вже маємо один ошатний зал судового засідання із системою відеоконференцзв»язку. За відсутності коштів не вдалося утеплити приміщення суду пластиковими вікнами,  що створює незручності не тільки для працівників суду, але й для відвідувачів.
      Напередодні дня працівників суду хочу особливо відзначити сумлінне ставлення до свого обов’язку керівника апарату суду Рибачок Н.П. та її заступника Бобрівник В.І, секретарів суду Голуб О.С. та Гаманчук А.П.,  секретарів судового засідання Кравчук В.В. та Гром С.В., помічника судді Чайку,  які самовіддано, професійно виконують великий обсяг завдань. 
      Добрими словами хочеться згадати і тих, хто довгі роки самовіддано вкладав свої знання, досвід в забезпечення діяльності суду, а нині знаходиться на заслуженому відпочинку:   суддів Олійника Б.В., Листопадську Н.П., Бабчука В.В., працівників апарату Стадніка М.А.,  Капустову О.В., Солодку Т.Д., Маслову Р.Є.
      З нагоди професійного свята – Дня працівника суду  бажаю всім працівникам суду та ветеранам судової діяльності міцного здоров”я, добра, щастя в кожній родині, довголіття, шани і поваги від людей.


Голова Полонського
районного суду                                                                                               Б.В. Боб'як