flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар з актуальних питань міжнародного співробітництва

21 червня 2019, 15:51

Сьогодні, 21 червня 2019 року , в приміщенні Полонського районного суду Хмельницької області відбувся семінар на тему «Міжнародне співробітництво під час розгляду цивільних та кримінальних справ та проблемні питання".

         Захід був організований з ініціативи Лукова Андрія Васильовича, завідувача сектором судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області . У семінарі також взяли участь працівники суду, в.о. начальника відділу Полонського бюро правової допомоги Рибак О.П.

 Луков А.В. сфокусував увагу присутніх на особливостях порядку звернення судів України з дорученням про вручення за кордоном документів та отримання доказів, порядку виконання судами України доручень іноземних судів про вручення документів та отримання доказів, звернення до виконання за кордоном судових рішень українських судів, питання визнання і виконання іноземних судів в Україні . Особлива увага зверталася на чітке дотримання вимог судами міжнародних договорів  та інструкцій  при оформленні    судових доручень.

 Також відзначив, що моменти взаємодії Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області з представниками судової гілки влади є дуже важливими, адже під час подібних зустрічей з’являється змога обговорити низку актуальних питань, які цікавлять суд в практичній роботі,  отримати поради щодо недопущення помилок при оформленні документів.

Голова суду та працівники подякували  представнику юстиції за змістовний семінар та висловили бажання про подальшу співпрацю.

 

Прес-служба Полонського районного суду