flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

29-річний мешканець одного із сіл району відповідатиме за незаконне зайняття рибним промислом

29 травня 2019, 15:20

До Полонського районного суду надійшов обвинувальний акт  щодо обвинувачення 29-річного жителя одного із сіл району у вчиненні кримінального правопорушення, передбачених частиною 1 статті  249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним добувним промислом , що заподіяло істотну шкоду).

У травні 2019 року  громадянин Л., за версією досудового слідства, всупереч весняно-літньої заборони на лов риби, не маючи спеціального дозволу на вилов, із використанням підсака та двох спеціальних знарядь (павуків) , перебуваючи  в одному із населених пенктів Полонського району, в нерестовий період  здійснював незаконний вилов риби у протоці, що веде до річки Хомора в кількості 577 рибин, вагою 44,742 кг.  Як результат,  завдано істотної шкоди водним живим ресурсам на загальну суму 9809 гнр з розрахунку 17 грн за 1 екземпляр сріблястого карася.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково:  Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого ( ч.1 ст.249 КК України).

Підготовче судове засідання відбудеться 24 червня 2019  року о 10.00  годині . Пошук  інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 681/835/19.

 

Прес-служба Полонського районного суду