flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Районний суд оштрафував і позбавив водійських прав полончанина, апеляційний - залишив в силі постанову місцевого суду

29 травня 2019, 12:06

Полонський районний суд  визнав виним  полончанина М.  у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого  частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення   – керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп'яніння, наклав стягнення у виді штрафу в розмірі шестисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) гривень в дохід держави із позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Крім того, стягнув в дохід держави судовий збір в розмірі 384 грн 20 коп.

Правопорушником була подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду  на постанову районного суду , в якій він  просив закрити справу за відсутності у його діях складу адмінправопорушення ,  тому що суд порушив  його право на захист, що огляд на стан алкогольного сп’яніння в лікарні є недійсним, а висновок – неналежним доказом.

Заслухавши пояснення захисника К., дослідивши докази по справі,  апеляційний суд вважає, « що постанова місцевого суду є законною та обгрунтованою, а підстави для її скасування та закриття провадження, як того просить апелянт, - відсутні».

Незважаючи на те, що М. не визнав своєї вини, його винуватість у вчиненні вищезазначеного адміністративного правопорушення підтверджується зібраними по справі доказами, дослідженими як судом першої інстанції, так і апеляційним судом, зокрема:

-  протоколом  про адміністративне правопорушення ,

-  письмовими поясненнями самого правопорушника,

-  письмовими поясненнями свідків котрі вказували, що  М. в Полонській ЦРЛ пройшов тест на приладі «Алконт», який показав 2.8%о (проміле);

-  даними висновку Полонської ЦРЛ № 244 від 17.03.2019 року щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного сп’яніння, за яким у порушника встановлено  алкогольне спяніння (2,84 проміле);

-  даними відеозапису фіксації правопорушення, що міститься на диску DVD.

Апеляційний суд , залишаючи постанову Полонського районного суду без змін, а апеляційну скаргу без задоволення підтвердив, що «доводи апеляційної скарги М. про те, що в його діях відсутній склад аадмінправопорушення, передбачений ч.1.ст.130 КУпАП , є надуманими, на увагу не заслуговують і спростовуються вищезазначеними  доказами».

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером: 681/448/19.

 

Прес-служба Полонського районного  суду