flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд оштрафував обвинуваченого в опорі поліцейському

27 травня 2019, 12:55

Полонський районний суд визнав винним жителя села Полонського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України – опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків – та призначив йому покарання у виді 1700 гривень штрафу. 

Як встановив суд, 7 лютого 2019 року на спецлінію «102» надійшло повідомлення, що у с. Сасанівка нетверезий чоловік вчиняє домашнє насильство. На виклик виїхав екіпаж полонської патрульної поліції. За зазначеною адресою правоохоронці зустріли господаря та його знайомого. Останній під час спроби з’ясувати його особу почав поводитися агресивно і зухвало, а у відповідь на вимогу припинити неправомірну поведінку, застосував силу, поваливши на підлогу офіцера поліції.

У суді обвинувачений свою вину в інкримінованому злочині визнав повністю та розкаявся.

«На переконання суду М. необхідно призначити покарання у виді штрафу в межах санкції ч.2 ст.342 КК України, оскільки таке покарання буде відповідати цілям покарання, передбаченим ч.2 ст.50 КК України, зокрема, буде пропорційною карою за вчинений злочин та є достатнім для виправлення засудженого, а також буде запобігати вчиненню нових злочинів як засудженим, так і іншими особами», - ідеться у вироку суду, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Полонського районного суду