flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення про звільнення голови ради Полонської організації ветеранів України з посади незаконне - суд

06 травня 2019, 14:15

Із позовом до Полонського районного суду звернувся член Полонської організації ветеранів України, якого, на його думку, незаконно звільнили з посади голови Ради районного осередку ветеранської організації. Позивач пояснює: під час засідання пленуму організації 19 липня 2018 року він мав звітувати про роботу за рік – і саме це питання було на порядку денному. Неочікувано один із членів організації заявив, що стоїть ще й питання про звільнення його з посади голови Ради Полонської організації ветеранів України. І без обговорення та внесення змін до порядку денного, за відсутності кворуму позивача - тодішнього голову Ради - звільнили на підставі стану його здоров’я.

Чоловік впевнений – звільнення незаконне, бо до роботи зауважень не було, та й строк повноважень, на який його обрали головою (до 12 листопада 2019 року), не сплив, а обставини, на підставі яких було прийнято рішення, не відповідали дійсності.

«Голова організації може бути відкликаний з посади за рішенням ради зі ініціативою більшості від складу членів Ради до закінчення строку, на який він обирався, у випадках: за власним бажанням на підставі поданої Раді Організації письмової заяви; при неодноразовому порушення вимог Статуту Організації; якщо своїми діями він завдав матеріальну чи моральну шкоду Організації (п. 6.6.5, п. 6.6.5.1 - 6.6.5.3). Проте, в судовому засіданні не встановленні вищенаведені обставини, за яких голова ради може бути достроково звільненим із займаної посади», - ідеться у рішенні суду.

Відтак суд прийшов до висновку, що рішення пленуму ветеранської організації про звільнення очільника було прийнято з порушенням вимог Статуту Ради, а тому  незаконне, і таке, що призвело до порушення його прав, свобод та законних інтересів, як члена організації.

«Позов К. задовольнити. Скасувати протокол ІІІ- пленуму Полонської організації ветеранів України від 19.07.2018 року - про звільнення К. з посади голови ради Полонської організації ветеранів України», - вирішує районний суд.

Рішення не набрало законної сили і може бути оскаржене до апеляційної інстанції.

Прес-служба Полонського районного суду