flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд відправив під варту підозрюваного у вчиненні серії крадіжок

22 березня 2019, 13:22

Полонський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 травня 2019 року підозрюваному у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 та 3 статті 185 Кримінального кодексу України, «Крадіжка», і частиною 1 статті 357 КК України, «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження». Як альтернативу перебуванню під вартою, суд визначив суму застави у розмірі 38540 гривень.

«При вирішенні питання про обрання запобіжного заходу саме у виді тримання під вартою, слідчий суддя враховує, що Л. обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжких злочинів, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі до 6 років, не працює, за місцем  постійного проживання відсутній, на розгляд справи не з’являється. на виклики досудових органів не реагує , не має міцних соціальних зв’язків», – ідеться в ухвалі суду.

З клопотання про обрання найсуворішого запобіжного заходу до Полонського районного суду звернувся слідчий місцевої поліції. Пояснив: 33-річного чоловіка підозрюють у вчиненні в січні-лютому цього року 9 крадіжок на території Полонного (в магазині, районній лікарні, податковій інспекції, коридорі багатоповерхівки). В одній із жіночих сумок, окрім гаманця, за словами правоохоронця, чоловік взяв ще й кредитну картку, якою розплатився в 11 різних магазинах, за два дні витративши понад 7 з половиною тисяч гривень.

Слідчий також зазначив – щодо цього ж підозрюваного колеги із Житомирської області направили  обвинувальний акт до Коростишівського суду за фактом вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 190 КК України, «Шахрайство», а також обвинувальний акт щодо нього за фактом вчинення 5 крадіжок перебуває на розгляді Полонського суду. Повідомлення про підозру ще по 6 епізодах правоохоронці наразі готують.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Полонського районного  суду