flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф для жінки - за керування скутером у нетверезому стані

15 березня 2019, 11:31

Полонський районний суд наклав стягнення у виді штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) грн. на полончанку С., яка 25 лютого 2019 року о в м. Полонне керувала скутером марки «Сузукі» без державної реєстрації, з явними ознаками алкогольного сп’яніння, без посвідчення водія.

Від проходження огляду на стан сп’яніння  на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі правопорушниця відмовилась в присутності свідків . В судовому засіданні вину визнала та  пояснила, що їздила на кладовище, де похований її син, випила пива та в подальшому керувала скутером.

Громадянка «…порушила п.2.5 Правил дорожнього руху та вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП, – керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння»  та оскільки за нею «посвідчення водія не значиться, а тому …. слід накласти лише адміністративне стягнення у виді штрафу» , - йдеться в постанові суду.

 

 Прес-служба Полонського  районного суду