flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд відправив під варту підозрюваного в нанесенні тяжкого тілесного ушкодження своїй співмешканці

15 січня 2019, 15:57

Сьогодні Полонський районний суд задовольнив клопотання прокурора і обрав підозрюваному за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння) найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою.

В обґрунтування клопотання прокурор зазначив, що підозрюваний має непогашену й незняту судимість за корисливі злочини проти власності, проти громадського порядку та моралі, а також злочини проти життя та здоров’я особи, лише в листопаді 2018 року звільнився з місць позбавлення волі, а вже 4 січня 2019 року повторно вчинив умисний злочин проти життя та здоров’я особи.

За версією слідства, під час розпивання алкоголю між підозрюваним та його співмешканкою виникла суперечка, в ході якої чоловік схопив поліно і вдарив ним жінку по голові. Наразі потерпіла перебуває в комі у лікарні. Чоловіка учора затримали у Вінницькій області, де він переховувався від слідства, та повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частино 1 статті 121 КК України.

«Докази та обставини, на які посилаються слідчий і прокурор, дають достатні підстави вважати, що підозрюваний обґрунтовано підозрюється у вчиненні інкримінованого йому злочину, перебуваючи на волі може переховуватись від органів досудового розслідування… З огляду на викладене, саме запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, забезпечить належну поведінку та виконання покладених на підозрюваного  процесуальних обов'язків та зможе запобігти зазначеним ризикам, передбаченим ст.177 КПК України», – зазначає в ухвалі суд.

Санкція інкримінованої чоловіку статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Прес-служба Полонського  районного суду