flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

20400 гривень штрафу з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки - таке покарання за володіння авто в стані алкогольного сп’яніння виніс Полонський районний суд

08 січня 2019, 14:12

Жителя Полонського району визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності за  ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян), ч.2 ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння вчинене повторно протягом року). 

07 листопада минулого року мешканець Полонського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, ображав нецензурною лайкою та словесно погрожував фізичною розправою  директору школи, в якій навчалась його дитина. Крім того,  цього ж дня правопорушник на підпитку сів за кермо свого «ВАЗа» та «катався» по селу.   

Від проходження медичного огляду на стан спяніння за допомогою технічного приладу «Драгер - Алкотест»  у присутності 2-х свідків правопорушник відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху України.

На підставі ч.2 ст.36 КУпАП (якщо особа вчинила кілька адміністративних правопорушень, справи про які одночасно розглядаються одним і тим же органом (посадовою особою), стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених. До основного стягнення в цьому разі може бути приєднано одне з додаткових стягнень, передбачених статтями про відповідальність за будь-яке з вчинених правопорушень).

Вина правопорушника  підтверджується протоколами про адміністративне правопорушення та власноруч написаними поясненнями .

«В судовому засіданні П. вину визнав, пояснив, що дійсно вчинив сварку в школі, оскільки захищав свою дитину та керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, оскільки страждає алкогольною залежністю», -   йдеться в постанові суду.

 Відтак, суд призначив правопорушнику покарання у вигляді штрафу в розмірі 20400 (двадцять тисяч чотириста) гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами строком 3 (три) роки.

Постанова набрала законної сили.

 

Прес-служба Полонського районного суду