flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали учні та вчителі на " День відкритих дверей суду"

17 грудня 2018, 13:18

17 грудня 2018 року в Полонському районному суді пройшов «День відкритих дверей". Поспілкуватись із справжніми суддями завітали вчитель та  учні 9-го класу Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2.

Зустріла гостей прес-секретар Валентина Бобрівник , яка запросила їх до зали судових засідань, де відбулось  спілкування із головою суду Горщаром Анатолієм Григоровичем, суддею-спікером Горгулько Надією Анатолієвною та суддею Дідек Марією Богданівною.

 Голова суду розповів учням   про атрибути судової влади,  про те, чому важливо вчитися та чого не можна робити дітям, щоб їхні батьки не відповідали за це перед законом,  про  усі аспекти професії судді.    А також про інноваційні технології, що використовуються в роботі суду, а саме про можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференції.

 Судді розказали про те,  які саме місця в залі судового засідання займають судді, прокурори, адвокати, секретар судового засідання, а також підозрюваний чи обвинувачений. Разом з’ясували, що до судді потрібно звертатися словами «Ваша честь», а усім присутнім у залі судового засідання потрібно вставати коли суддя заходить чи виходить із залу.

Суддя Горгулько Надія Анатоліївна наочно  продемонструвала роботу  автоматизованої системи документообігу суду "Д-3".

 "Які засідання були найскладними, які найбільше запамяталися?", "Скільки справ розглядається суддею?", "Чи виносились у  суді   виправдовувальні вироки?", "З якого часу настає кримінальна чи адміністративна відповідальність?", "Чи важко бути суддею?" Ці та багато інших запитань задавали діти і отримали від суддів змістовні відповіді.

 

 

Прес-секретар  Бобрівник В.  розповіла  про те, як стати суддею, про  вік , по досягненню якого можна претендувати на посаду судді, про освіту, стаж та обов’язкове  володіння державною мовою. Ознайомила  всіх присутніх із діяльністю та структурою суду,  роз’яснила порядок звернення до суду  та як поводити себе під час слухання справи.

Також роз’яснила, що з актуальною інформацією про роботу Полонського районного суду,  у тому числі і про сьогоднішню зустріч, можна ознайомитися на офіційній сторінці на веб-порталі «Судова влада України», на сторінці  суду в соціальних мережах Facebook .

Пізніше було проведено  коротеньку екскурсію приміщенням суду. Юних відвідувачів запрошено  до канцелярії суду, де ознайомлено   з порядком  приймання  і  реєстрації  справ та заяв, відправлення  вихідної кореспонденції  та  передачі справ суддям.

Також  діти відвідали архів суду та подивися як зберігаються справи. Особливо з цікавістю розглядали стелажі зі справами. Зацікавило  хлопців та дівчат також те, з  якого року зберігаються справи в архіві суду, чому одна справа товста, а інша тонша.  

 

Сподіваємося, що час, проведений в Полонському районному суді , сприятиме формуванню поваги до суду та запрошуємо всіх до нас на цікаві екскурсії та розповіді про суд!

 

Прес-служба Полонського районного суду