flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь суддів Полонського районного суду у семінарі

13 листопада 2018, 18:16

Сьогодні, 13 листопада 2018 року в місті Хмельницькому Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з громадською спілкою “Українська академія медіації” за підтримки   Агентства  США з міжнародного розвитку (USAID), в рамках програми “Нове правосуддя” проведено семінар для суддів місцевих судів Хмельницької області та Хмельницького апеляційного суду на тему: “Суд і медіація: можливості та перспективи”.  

 

 Судді Полонського районного суду Горгулько Н.А. та Дідек М.Б приймали участь в заході.

Основне завдання цього семінару – оволодіння суддями базовими навичками та техніками медіатора для використання при здійсненні правосуддя під час спілкування з учасниками судового процесу.

Програмою семінару  передбачено загальний огляд позасудової процедури медіації та інших примирних процедур, передбачених новим процесуальним законодавством України; вивчення критерій, які можуть бути визначальними для оцінки суддею можливості вирішення справи шляхом медіацій.

Під час заходу викладачі провели модеровану дискусію. Учасники активно обговорювали проблемні питання та можливість застосування медіації, а також отримали змістовні відповіді на всі свої запитання.

Після закінчення судді  поділилися враженнями і висловили свої побажання та пропозиції.

Прес-служба суду