flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Ми живемо за новим процесуальним законодавством, питань багато і вони повинні бути», – Секретар Пленуму ВС Дмитро Луспеник

25 жовтня 2018, 16:24

«Ми хочемо суддям надати відповіді на ті питання, що виникають під час застосування нових процесуальних кодексів», – так пояснив мету зустрічі із суддями судів першої інстанції Хмельницької та Чернівецької областей Секретар Пленуму Верховного Суду Дмитро Луспеник. Він зазначив, що його відповідь на проблемні питання, а також відповіді його колег Голови Касаційного цивільного суду у складі ВС Бориса Гулька та судді Касаційного кримінального суду у складі ВС Олександра Марчука – це спільна позиція Верховного Суду.

«Ми намагаємося не давати рекомендації суддям, а розказати наше бачення, адже Закон застосовують саме вони і їм напрацьовувати практику», – пояснює очільник Касаційного цивільного суду. Борис Гулько наголошує, що основне завдання Верховного Суду – забезпечення єдності і сталості судової практики і ті питання, що надійшли і продовжують надходити від суддів з усіх судів України, свідчать про зацікавленість самих служителів Феміди в узгодженості судової практики.

Саме її і покликані забезпечити не просто паперові переписки, а зустрічі і діалог із суддями першої і апеляційної інстанцій – підтримує колегу суддя Касаційного кримінального суду у складі ВС Олександр Марчук.

У необхідності такого спілкування переконаний і суддя Апеляційного суду Хмельницької області у відставці Анатолій Марцинкевич. «Усе це спрямоване на те, щоб поліпшити якість роботи суддів», – каже він.

Навчальний семінар з актуальних і проблемних питань, що виникають у цивільному і кримінальному праві та процесі триватиме в Хмельницькому апеляційному суді протягом двох днів. Сьогодні можливість отримати роз’яснення нового процесуального законодавства мають судді судів першої інстанції Хмельницької  і Чернівецької областей. А вже завтра свої проблемні питання зможуть поставити судді апеляційних судів.

Участь у семінарі приймали судді Полонського районного суду А.Г. Горщар, Н.А. Горгулько, М.Б. Дідек.

Прес-служба Полонського районного суду Хмельницькоъ області