flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голови судів на Хмельниччині тренувались ефективно спілкуватись та вирішувати конфлікти

01 жовтня 2018, 09:37

27-28 вересня на Хмельниччині відбувся дводенний тренінг для голів судів області “Ефективне спілкування та вирішення конфліктів”. Захід проходив в рамках канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи в Україні. За словами Ігора Осики, заступника керівника Проекту, саме ця тема є надзвичайно актуальною для очільників установ, адже для них дуже важливо володіти навичками вирішення проблемних питань у колективі. Анатолій Марцинкевич, суддя Апеляційного суду Хмельницької області у відставці, акцентував на важливості постійного особистісного розвитку керівників судів.

У ролі тренера виступив Віталій Чуба, який є кваліфікованим бізнес-тренером з багаторічним досвідом викладання у сфері комунікацій.


Один з найголовніших меседжів навчань: дайте людині можливість мати власну точку зору. Вправи у парах, групові та індивідуальні завдання – за допомогою цих методів служителі Феміди виявляли помилки у спілкуванні, вибудовували алгоритми ефективної комунікації та опановували техніки пом'якшення конфліктів.

А ще вони практикували Win/Win стратегію вирішення суперечностей і обирали стилі поведінки в тій чи іншій проблемній ситуації. 

Другий день тренінгу був менше присвячений теорії, а більше – практичним вправам. Володарі мантій ознайомились із техніками аргументації і підготовки до переговорів,  а також навчились працювати в команді. Специфіка їх роботи полягає у тому, що суддя повинен бути незалежним і самостійно приймати рішення. У той же час для очільників установ навички командної роботи мають неабияке значення.

У результаті служителі Феміди зробили значний крок у подоланні стереотипу “Краще мовчати!”, який, за словами тренера, у значній мірі продиктований нашим менталітетом. Як відзначив Віталій Чуба, судді позитивно сприймали незвичну для них інформацію, були відкритими до сприйняття і засвоєння нових знань.

Після завершення усі присутні були нагороджені сертифікатами про проходження тренінгу.

Прес-служба Полонського районного суду