flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В апеляційному суді відбулось засідання постійно діючої робочої групи Ради суддів України

03 вересня 2018, 17:33

У неділю в стінах Апеляційного суду Хмельницької області зустрілись члени постійно діючої робочої групи Ради суддів України з питань розвитку суддівського самоврядування у Хмельницькій області. Учасником засідання групи  була суддя Полонського районного суду Горгулько Надія Анатоліївна.

Установче засідання відкрив Андрій Жук, суддя Тернопільського окружного адміністративного суду, голова комітету РСУ з питань забезпечення незалежності суддів, який є керівником робочої групи. Учасники обговорили проблемні питання у роботі суддів регіону та окреслили план заходів на найближчий час.

Першочерговими завданнями члени групи визначили підвищення авторитету судової влади, налагодження внутрішньої комунікації суддівських колективів із Радою суддів, та зовнішньої - з адвокатурою, прокуратурою, громадянським суспільством. Окрему увагу планується приділити сприянню Раді суддів України у виявленні позитивного та негативного досвіду діяльності органів судової влади Хмельницької області.

Присутні визначились, хто буде відповідати за окремі напрями роботи. Координувати забезпечення незалежності судів і суддів буде Сергій Шинкоренко, суддя Городоцького районного суду. За внутрішню і зовнішню комунікацію відповідатиме Надія Горгулько, суддя Полонського районного суду. Анатолію Марцинкевичу, судді Апеляційного суду Хмельницької області у відставці, запропонували координувати напрямок організації роботи судів регіону.

Учасником засідання стала і Вікторія Хрущ - членкиня робочої групи РСУ в Тернопільській області, суддя Тернопільського окружного адміністративного суду. Вона запропонувала об′єднати зусилля робочих груп обох областей за всіма напрямками діяльності.

 

Нагадаємо, постійно діючі робочі групи Ради суддів України в областях створені за рішенням РСУ №14 від 18.05.2018. Їх мета -  розвиток та підтримка суддівського самоврядування на місцевому рівні. 

Прес-служба суду