flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський райсуд виніс вирок жінці, що вперто не декларувала дохід від здачі в оренду земельного паю

17 липня 2018, 15:42

Полонський районний суд визнав винною обвинувачену за ч.1 ст.190 КК України (шахрайство), ч.2 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене повторно), ч.1 ст.358 КК України (підроблення офіційного документа, що надає певні права з метою використання його підроблювачем), ч.3 ст.358 КК України (підроблення офіційного документа, що надає певні права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно), ч.4 ст.358 КК України ( використання завідомо підробленого документу) і призначив покарання – 1 рік позбавлення волі, звільнивши від його відбування з 2-річним іспитовим строком.

24-річна жителька одного із сіл Полонського району, починаючи із травня 2014 року, не вносила в Декларацію про доходи та майновий стан осіб, які звернулись за призначенням усіх видів соціальної допомоги, інформацію про те, що її чоловік отримує дохід від здачі в оренду земельного паю. Таким чином жінка одержувала більшу суму допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Як ідеться у вироку суду, дані про ці доходи відсутні у 5 деклараціях, що вона подавала. Сума надмірно виплачених державою грошей склала майже 8 тис. грн..

13 червня цього року прокурор уклав з обвинуваченою угоду про визнання винуватості, за якою жінка повністю визнала свою вину. А під час судового засідання разом з адвокатом подала клопотання про застосування щодо неї Закону України «Про амністію в 2016 році».

«Приймаючи до уваги, що Б. є матір`ю трьох малолітніх дітей, вчинила умисні злочини невеликої та середньої тяжкості, дала згоду на застосування щодо неї амністії, а тому вона підлягає звільненню від відбування покарання», - констатує суд.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Апеляційного суду Хмельницької  області.

Прес-служба Полонського районного суду Хмельницької області