flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Роль голови суду в забезпеченні внутрішньої незалежності суддів»: розпочав роботу семінар для очільників судів області

06 червня 2018, 16:05

Захід проходить в рамках канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи, до його організації залучені РСУ, НШСУ, ВРП. Його мета, за словами організаторів, надати учасникам необхідні навички та знання щодо захисту та забезпечення суддівської незалежності в їхніх судах. Разом із відомими суддями та експертами з Канади голови судів обговорюють практичні аспекти застосування внутрішньої незалежності суддів.

 

Зокрема, серед викладачів Роберт Бауман, голова Апеляційного суду провінції Британська Колумбія та Дональд Чіассон, директор з правових та навчальних програм Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади.

 

Вітаючи присутніх, начальник відділу науково-методичних досліджень проблем судочинства НШСУ Тетяна Фулей відзначила те, що Національна школа суддів за роки співпраці із канадсько-українськими проектами почерпнула неоціненний досвід. Що стосується тих тренінгів, які тільки впродовж року-півтора проходили в Кам’янці-Подільському, то це вже треті такі навчання після попередніх семінарів для голів суддів з питань суддівських комунікацій та гендерної рівності. Тож такі тренінги триватимуть й надалі.

Дональд Чіассон представив присутнім нового керівника Проекту підтримки судової реформи, який впродовж 25 років активно практикує юриспруденцію на теренах Канади та інших країн світу, Любомира Маркевича. Він висловив захоплення від перебування в древньому місті над Смотричем та можливості чергового спілкування із суддівською спільнотою Хмельниччини.

Роберт Бауман зазначив, що з кожним візитом до України він все краще розуміє юридичну культуру країни, переконується в тому, що професійні цінності є спільними, а стрімке реформування галузі судочинства не має жодних аналогів не лише в Канаді, а й, напевно, в цілому світі.

 Від Полонського районного суду Хмельницької області участь у семінарі приймає голова суду Горщар Анатолій Григорович.

Прес-служба Полонського районного суду