flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Полонному суд виправдав обвинуваченого за однією з двох інкримінованих йому статей Кримінального кодексу

23 травня 2018, 17:14

Увечері 10 грудня 2017 року в Полонному між двома чоловіками, що разом «чаркували», розгорілася суперечка. Один звинуватив іншого, що той не повернув телефон його співмешканки, який взяв напередодні, і накинувся з кулаками. Як результат: у потерпілого тілесні ушкодження, які медичні експерти кваліфікували, як легкого ступеня тяжкості, а обвинувачений – на лаві підсудних Полонського районного суду за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.125 КК України – умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я.

Також 26-річного раніше судимого чоловіка правоохоронці обвинуватили і у грабежу, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 186 КК України). Мовляв, після бійки він зняв з потерпілого 2 срібні персні й зірвав із шиї срібний ланцюжок. Однак, цю версію у судовому засідання заперечили обидва учасники конфлікту, пояснивши, що прикраси були своєрідною заставою, які потерпілий віддав добровільно, а обвинувачений обіцяв повернути, коли той віддасть гаджет.

«Такі дії не можуть розцінюватись як викрадення чужого майна шляхом грабежу, а тому обвинувачений за ч.2 ст.186 КК України підлягає виправданню на підставі п.2 ч.1 ст.284 КПК України за відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення», – робить висновок суддя.

Відтак виносить вирок, яким визнає полончанина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.125 КК України, та призначає остаточне покарання у виді 5 місяців і 5 днів арешту. За ч.2 ст.186 КК України – чоловіка суд виправдав.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

Прес-служба Полонського районного суду суду Хмельницької області