flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вдруге за два роки на лаві підсудних за злочини проти власності: Полонський суд виніс вирок 20-річному обвинуваченому

07 травня 2018, 11:48

Пізно ввечері 15 січня цього року жителька с. Буртин Полонського району разом зі своєю донькою та онуком прокинулися від того, що їхнім помешканням хтось ходить. Згодом з’ясується – до обістя незаконно проник раніше судимий за злочин проти власності 20-річний односелець з товаришем, як пояснив, у пошуках співмешканця доньки господині. А не знайшовши, забрав приставку до телевізора і непрохані гості пішли геть. Про це ідеться у вироку Полонського районного суду.

«Оцінивши докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що вина Д. у вчиненні даних кримінальних правопорушень доведена повністю та його дії необхідно кваліфікувати за ч.1 ст.162 КК України – незаконне проникнення до житла, та ч.1 ст.186 КК України – відкрите викрадення чужого майна (грабіж)», – зазначає у вироку суд, яким обвинуваченого визнає винним у інкримінованих злочинах і призначає остаточне покарання – 3 роки за гратами.

Разом із тим суд оцінив обставини, що істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, врахував особу винного, доповідь органу пробації і дійшов висновку про можливість його виправлення без ізоляції від суспільства. Відтак – звільнив від відбування покарання з 2-річним іспитовим терміном.

Вирок вже набрав законної сили.

Прес-служба Полонського  районного  суду Хмельницької області