flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За ухилення від призову на строкову службу 20-річний житель Полонщини отримав судимість

26 лютого 2018, 14:17

Полонський райсуд визнав жителя одного із сіл району винним в ухиленні від призову на строкову військову службу (ст. 335 КК України) і покарав його трьома роками обмеження волі, звільнивши від відбування покарання з дворічним іспитовим строком. Саме такі умови були передбачені угодою про визнання винуватості, яку уклали прокурор і обвинувачений.

За вироком, молодий чоловік у жовтні минулого року отримав повістку з вимогою через три дні прибути до Полонського районного військового комісаріату. Звідти його разом з іншими призовниками мали відправити до Хмельницького обласного збірного пункту, аби зарахувати у команду для проходження строкової військової служби. Утім, ні у зазначену в документі дату, ні в інший строк до військкомату той не приїхав, хоча поважних причин для цього не мав.

«Кримінальне правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується Р., не є тяжкими, а тому, відповідно до ч.4 ст.469 КПК України, по такій категорії злочинів допускається укладення між прокурором та обвинуваченим угоди про визнання винуватості, зміст якої відповідає вимогам визначеним ст.472 КПК України», – робить висновок суд і затверджує укладену угоду.

Вирок вже набрав законної сили.

Прес-служба Полонського районного  суду