flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадовця виконкому з Полонного засуджено за зловживання впливом

20 грудня 2017, 17:31

 

     15 300 грн. – такий штраф згідно з вироком Полонського районного суду повинен сплатити начальник одного із відділів виконавчого комітету тамтешньої міської ради. Посадовцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу, "Зловживання впливом", -  одержання неправомірної вигоди для третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави та пропозиція і обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди.

     Як встановлено судом, чиновник отримав від місцевого підприємця неправомірну вигоду в сумі 6000 грн. для депутатів міської ради. Народні обранці  мали вплинути на міського голову, аби той включив в порядок денний чергової сесії розгляд необхідної підприємцю заяви, та сприяти її задоволенню. Суть питання, яке хотів вирішити полонський бізнесмен – укладення договору особистого сервітуту для законного користування земельною ділянкою під тимчасовою спорудою, яка слугувала для підприємницької діяльності.

     "Дані фактичні обставини ніким із учасників кримінального провадження не оспорюються і підтверджуються показаннями самого обвинуваченого, який повністю визнав свою вину у інкримінованому йому злочині …", - йдеться у вироку.

      Відтак, суд вважав за можливе виправлення обвинуваченого без застосування покарання у виді реального позбавлення волі і засудив посадовця до сплати штрафу.

      Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Апеляційного суду Хмельницької області.

  

     Прес-служба Полонського районого  суду  Хмельницької області