flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Полонському районному суді грати для підсудних замінили на скляну кабіну

08 грудня 2017, 11:43

В Полонському районному суді  в залі №1 для судових засідань на першому поверсі суду  демонтували заґратовані металеві огородження, які відокремлюють підсудних від складу суду та  встановили сучасну кабіну із захисного скла.

Нововедення зроблено на виконання вимог чинного Кримінального процесуального кодексу України та відповідно до європейських норм і стандартів утримання підсудних.  Кабіни Із захисного скла  забезпечують необхідну ізоляцію підсудних, гарантований захист учасників судового засідання від протиправних дій з боку підсудних, а також захист самих підсудних. Усі огородження зі скла пройшли комісійні обстеження та визнані такими, що відповідають вимогам технічного укріплення.

 

     За даними Державної судової адміністрації України, під час проектування та виготовлення скляних кабін враховано ряд рекомендацій Європейської комісії з прав людини щодо їх проектування, виготовлення та експлуатації. Конструкції міцні та можуть протистояти спробам ручного злому, забезпечують комфортні умови для перебування в них підсудних.

     Дотримання європейських стандартів щодо прав і свобод людини є одним із основних зобов’язань, які взяла на себе Україна. Ці права в однаковій мірі стосуються не лише осіб, які перебувають на волі, а й тих, хто потрапив за грати. Європейський суд з прав людини у своїх рішеннях неодноразово констатував, що перебування підсудних за металевими ґратами на судових засіданнях є порушенням ст. 3 Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

 

Прес-служба Полонського районного суду