flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Полонному за невчасне подання декларації двоє депутатів місцевих рад відповідатимуть перед законом

21 вересня 2017, 17:52

        До Полонського районного суду надійшло дві справи про притягнення до адміністративної відповідальності депутатів  Понінківської селищної ради ОТГ   та  Полонської  міської ради, які невчасно подали «антикорупційні» декларації.

        Згідно із Законом України «Про запобігання корупції», суб’єктами якого є, у тому числі, депутати місцевих рад, особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані до 1 квітня заповнювати відповідну декларацію за минулий рік на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Для тих, хто вперше подає таку декларацію, народні депутати, внісши зміни до деяких Законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб, продовжили термін до 1 травня.

        Як зазначає у протоколах про адмінправопорушення оперуповноважений управління захисту економіки у Хмельницькій області Департаменту захисту економіки НПУ, саме до 1 травня 2017 року обидва депутати повинні були прозвітувати про свої статки за минулий рік. Проте замешкалися на дві доби, подавши їх 3 травня 2017 року. Відтак вчинили адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, «Порушення вимог фінансового контролю», вважає правоохоронець.

       Полонський районний суд свій вердикт винесе 4 жовтня цього року.

 

 

Прес-служба Полонського районного суду