flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двом полонським пенсіонерам перерахують пенсії за Законом «Про державну службу»

04 вересня 2017, 16:37

Вінницький апеляційний адміністративний суд залишив без змін постанови Полонського районного суду від 3 травня цього року про визнання протиправною відмови Шепетівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області щодо перерахунку пенсій двом державним службовцям.

Держслужбовці-пенсіонери, котрим призначили пенсії по інвалідності за Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», вирішили переоформити їх за іншим законом – «Про державну службу». Та от в управлінні фонду таке рішення не підтримали, пославшись на п. 10.12 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про державну службу». Мовляв, там йдеться лише про пенсії за віком, а не по інвалідності.

Полонські ж служителі Феміди нагадали працівникам Пенсійного фонду іншу статтю цього ж закону – 37 (Закон України «Про державну службу» від 1993 року № 3723-XII), з наступними змінами, якою врегульовано питання призначення пенсій державним службовцям за віком, по інвалідності та у зв’язку із втратою годувальника і винесли постанови про протиправність відмови пенсійників.

Колег з Полонного підтримали у Вінницькій «апеляції», залишивши постанови без змін, а апеляційні скарги Шепетівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України – без задоволення. Ще одна така справа наразі на розгляді в апеляційній інстанції.

Прес-служба Полонського районного суду