flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді навчатимуться за новим посібником

19 серпня 2017, 13:11

      Національна школа суддів України опублікувала на офіційному сайті навчальний посібник для викладачів (тренерів) Національної школи суддів України: “Інтерактивні методи навчання у підготовці суддів”.

      Цей посібник підготовлено за матеріалами навчальних курсів для суддів (у формі тренінгів), розроблених Національною школою суддів України протягом 2015-2016 років та авторських науково-методичних розробок. У виданні описано основні інтерактивні методи навчання та можливості їхнього використання в навчальних курсах для суддів.

     Основну увагу приділено підбору найбільш оптимальних та ефективних методів навчання відповідно до досягнення навчальних цілей та змістовного наповнення тренінгів.

     Сучасні інтерактивні методи навчання являють собою розмаїття засобів для ефективного засвоєння навчального матеріалу – міні-лекція, робота в малих групах, колективне розв’язання практичних завдань (ситуаційні вправи, ділові та рольові ігри, інтерв’ю) тощо. Це основні принципи суддівської освіти, які поділяють всі інституції з підготовки суддів, що є членами Міжнародної організації суддівської освіти (IOJT).

      Електронна версія посібника розміщена веб–сайті Національної школи суддів України.