flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Полонному господарів землі встановлюватимуть через суд

16 серпня 2017, 16:58

    Відкрити провадження у справі та призначити її до судового розгляду – таку ухвалу сьогодні винесла суддя Полонського районного суду, розглянувши позовну заяву чотирьох полончан до Полонської міської ради ОТГ, фізичної особи та державного кадастру речових прав на нерухоме майно відділу державної реєстрації Полонської РДА. Містяни просять скасувати рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

    Мова про 1,2550 га міської землі. Позивачі стверджують, що полонські депутати на сесії ще у травні торік віддали цю ділянку одній фізичній особі. Усе би гаразд, якби не одне «але» – цю землю вже майже 60 років обробляють чотири родини, представники яких і звернулися до суду. Щоправда, користувалися вони нею без належного юридичного оформлення, хоча й справно платили податок на землю. Та, кажуть, зверталися ще у 2012 році у земельний відділ, аби ці ділянки приватизувати, утім, тоді їм відмовили, пояснивши, що це природоохоронна зона.

    Питань у позовників багато. Хто ж таки має законне право господарювати на тій землі, з’ясовуватимуть на судовому засіданні 7 вересня у Полонському районному суді.

 

Прес-служба Полонського районного суду