flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На посаду судді місцевого суду претендує 9 осіб

13 червня 2017, 12:10

  

                За результатами оголошеного ВККС конкурсу на 600 посад суддів місцевих судів, зареєстровано 5335 пакетів документів від кандидатів, що бажають ними стати. У комісії таку кількість заяв називають рекордом в історії України.

                Про це повідомляє прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

               «Нарешті всі документи для участі в доборі на посаду судді місцевого суду зареєстровано, а саме – 5335. Нагадаємо, що усього 600 вакантних посад, це означає, що наразі у нас майже 9 кандидатів на місце», — зазначають у прес-службі ВККС.

                Нагадаємо, за два тижні реєстрації бажаючих стати суддею місцевого суду Вищу кваліфікаційну комісію суддів про намір взяти участь у конкурсі повідомили 8970 осіб, що дорівнює 15 претендентам на одну посаду. Однак за результатами реєстрації заяв, їх кількість зменшилась до дев'яти.

                Раніше Комісія оприлюднила порядок складення, програму анонімного тестування та методику оцінювання відбіркового іспиту у доборі суддів місцевих судів.

                Крім того, рішенням ВККС доповнено умови подання документів та допуску до добору і відбіркового іспиту: кандидати на посаду судді, визначені пунктом 29 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» закону «Про судоустрій і статус суддів» мають право взяти участь у доборі без складення відбіркового іспиту та проходження спеціальної підготовки.