flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома громадськості!

18 травня 2017, 17:44

      Полонський районний суд Хмельницької області повідомляє, згідно штатного розпису в суді є  в наявності  чотири посади суддів.  Станом на 18  травня 2017 року правосуддя в нашому  суді здійснюється одним  суддею .

    У двох  суддів Полонського суду Хмельницької області відсутні повноваження у зв’язку із закінченням 5-річного терміну обрання на посаду судді вперше.

     Також в Полонському районному судді наявна одна  вакантна посада судді з 10 лютого 2017 року  у зв’язку із звільненням судді у відставку.

     Враховуючи усі вищевказані обставини,  в Полонському районному суді Хмельницької області склалася критична ситуація – непомірно виросло навантаження на одного  працюючого  суддю, в провадженні якого станом на 17 травня 2017 року знаходиться 1075 справ, із них 550 справ розглянуто.  Суддя змушений працювати з надмірним навантаженням.

     Історія розвитку правосуддя в інших державах свідчить про те, що , наприклад, в Канаді суддя місцевого суду не може розглянути більше 200 цивільних справ на рік, і це закріплено законодавчо.

     Отже , із наведених  об’єктивних причин  видно, що  суддя не має можливості у строки, визначені Законом, здійснити розгляд справ. Деякі із справ вимушено призначаються уже на жовтень 2017 року.

      Прохання до  громадян, які звертаються до суду, відноситись до нашої ситуації з розумінням.


 Прес-служба суду Полонського районного суду