flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закінчив роботу XIV позачерговий з’їзд суддів України

16 березня 2017, 10:35

        14 – 15 березня 2017 року в Міжнародному центрі культури і мистецтв України в м. Києві  відбувався XIV позачерговий з’їзд суддів України.

   У роботі з'їзду брали  участь 320 делегатів з усієї України. Одним із  питань, які розглядались,  було обрання  членів Вищої ради правосуддя. Новообраними членами  Вищої ради правосуддя стали Ігор Артеменко та Андрій Овсієнко, Віктор Шапран та Микола Худик . Останній  є уродженцем Камянець- Подільського району Хмельницької області. Ми горді за нашого земляка, якого  щиро  вітаємо .

 

         Додатково повідомляємо, що з'їзд суддів України скликається Радою суддів України на виконання Закону України "Про Вищу раду правосуддя", який вступив у дію 5 січня 2017 року. Відповідно до цього закону з'їзд суддів України має дообрати  ще шестеро членів Вищої ради правосуддя,  оскільки  за новим законом Вища рада правосуддя складається з двадцяти одного члена, з яких -десятьох обирає з’їзд суддів України з числа суддів чи суддів у відставці, Голова Верховного Суду входить до складу Вищої ради правосуддя за посадою, двох призначає Президент України, двох обирає Верховна Рада України, двох - з’їзд адвокатів України, двох - всеукраїнська конференція прокурорів, двох - з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ. 

 

 

Прес-служба суду