flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Мін'юсті назвали строк повного оновлення судової влади

07 грудня 2016, 17:37

В Міністерстві юстиції України впевнені, що судова реформа приведе до реальних результатів, і за три роки Україна отримає повністю оновлену судову гілку влади.


Як повідомляє прес-служба Мін'юсту, про це заявив міністр юстиції Павло Петренко під час  панельної дискусії «Об'єднання зусиль новаторів та спільні рішення щодо боротьби з корупцією в судах», яка пройшла в рамках Міжнародної антикорупційної конференції IACC (International Anti-Corruption Conference) в Панамі, передає видання «Закон і Бізнес».
«Для того, щоб потрапити до нової судової системи всім претендентам доведеться заповнити три декларації: звичну майнову декларацію, звіт про статки рідних та близьких, а також декларацію доброчесності. Всі ці дані будуть відкритими, тож громадськість на рівні з правоохоронцями зможе контролювати служителів Феміди», — наголосив Павло Петренко.
Він також повідомив, що вже оголошено конкурс на
120 суддів нового Верховного суду. Було подано понад 1400 заявок на участь у відборі від претендентів, більшість з яких ніколи не спрацювали в системі.
«Максимум за 3 роки ми отримаємо повністю оновлену судову гілку влади. Завдяки всім запобіжникам, які передбачені реформою, українці нарешті зможуть отримати справедливість у судах», — резюмував він.
 
http://zib.com.ua/ua/126669-v_minyusti_nazvali_strok_povnogo_onovlennya_sudovoi_vladi.html