flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом оштрафовано жительку Понінки, яка залишила малолітніх дітей самих вдома на три доби без нагляду дорослих

23 червня 2023, 13:59

Суд призначив 1700 грн штрафу мамі трьох неповнолітніх дочок за повторне ухилення від виконання обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей (правопорушення, передбачене ч. 2. ст. 184 КУпАП).

Відомо, що жінка вже не вперше не доглядає дітей, залишає їх самих, зловживає спиртними напоями, бродяжить, веде аморальний спосіб життя: в лютому 2023 року суд притягнув її до адміністративної відповідальності і наклав стягнення у розмірі 850 грн штрафу за ухилення від виконання батьківських обов’язків. На момент перевірки дівчатка  були вдома самі, матері не було, діти кричали у вікно та кликали сусідів. Дітей було вилучено із квартири та доставлено до служби у справах дітей.

З матеріалів нової справи щодо цієї ж громадянки випливає, що вона й далі ухилилася від виконання своїх батьківських обов’язків, а саме: залишила дітей самих вдома без нагляду дорослих на три доби.

У судове засідання жінка  не з’явилась, хоч про дату, час та місце розгляду справи належним чином повідомлена.

Приймаючи своє рішення, суд врахував наявні докази (протоколи про адмінправопорушення, актом обстеження умов проживання, попередня постанова суду про накладення стягнення).

Цього разу жінку зобов’язали сплатити штраф розміром 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн). Також вона має внести до держбюджету 536,80 грн судового збору як особа, притягнута до адміністративної відповідальності.

Постанова набрала законної сили.

Пресслужба Полонського районного суду