flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок жительці м. Полонне за крадіжку в умовах воєнного стану

07 квітня 2023, 12:48

Полонський районний суд визнав 22-річну мешканку м. Полонне  винною у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (частина 4 статті 185 Кримінального кодексу України), та призначив їй покарання – 5 років позбавлення волі, звільнивши від його відбування з випробуванням на двохрічний іспитовий строк.

За вироком, 03 грудня  2022 року у магазині «Аврора»  в м. Полонне Шепетівського району обвинувачена помітила на полиці безпровідні навушники марки «Wireless TWS5».  В комплект входить зарядний кейс з парою навушників та кабель заряджання.  Упевнившись, що за нею ніхто не спостерігає, забрала і  сховала до рукава куртки  та покинувши приміщення магазину не розрахувалась за них.

В судовому засіданні обвинувачена  вину визнала повністю, щиро розкаялася і пояснила, що про вчинене щиро шкодує. Активно сприяла розкриттю злочину та добровільно відшкодувала завданий збиток.

«Оцінюючи наведені обставини, що істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, з урахуванням особи винної, її позитивну характеристику, наявність на утриманні двох малолітніх дітей, яких вона виховує сама, її молодий вік, дані висновку органу служби пробації, суд вважає за можливе виправлення обвинуваченої без ізоляції її від суспільства та їй слід призначити покарання у виді позбавлення волі з застосуванням іспитового строку» - йдеться у вироку суду.

Вирок  набрав законної сили .

 

Пресслужба Полонського районного суду