flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Полонному суд покарав громадськими роботами чоловіка , який побив колишню дружину та її співмешканця

06 березня 2023, 11:03

Полонський суд розглянув кримінальне провадження по обвинуваченню жителя одного із сіл Шепетівського  району,  якому інкриміновано вчинення кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст. 125  КК України – умисне легке тілесне ушкодження та призначив йому покарання у виді  громадських робіт на строк 200 (двісті) годин.

Самі ж події відбувалися 7 лютого 2023-го року у приватному будинку потерпілих.  Обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного спяніння, прийшов провідати сина  у будинок колишньої дружини.  Між ним та колишньою , її співмешканцем з приводу побутових питань виник словесний конфлікт, який переріс в бійку.  Обвинувачений  наніс потерпілій 8 травмуючих дій руками і ногами. Отримав і співмешканець потерпілої, так як намагався заступитися за співмешканку.

Всі тілесні ушкодження за своїм характером відноситься до категорії тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості. Обвинувачений свою вину визнав повністю та щиро каявся, активно сприяв  розкриттю кримінального правопорушення. Під час дізнання подав заяву про свою згоду з розглядом обвинувального акта у спрощеному провадженні.

«…..враховуючи, що обвинувачений є ніде не працює, а відтак постійного доходу не має, посередньо характеризується за місцем проживання, на обліках у лікаря психіатра та нарколога не знаходиться, соціальних допомог та компенсацій не отримує, на військовому обліку не перебуває,  суд приходить до висновку про необхідність призначення для В. покарання, необхідного й достатнього для його виправлення та попередження нових злочинів у виді громадських робіт», - констатував суд.

Вирок може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.   

Пресслужба Полонського районного суду