flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок у справі жителя Шепетівщини, що обікрав підприємство. Сума збитків перевищила 56,5 тис. грн

27 лютого 2023, 10:55

Полонський районний суд визнав винним 53-річного жителя села Шепетівського району у крадіжці, поєднаній з проникненням у сховище (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України) та покарав його чотирма роками позбавлення волі. При цьому звільнив від реального відбування покарання з випробуванням на 2 роки іспитового строку. 

До складського приміщення ТОВ «ІМА ТРАНС» у Полонному житель сусіднього села приїхав мотоблоком з причепом після опівночі 18 січня минулого року. Руками відсунув частину металевих роликових вхідних воріт та вивіз зі складу електроприлади й інструменти на суму 56 517 гривень.

Їх нестачу зранку помітив директор підприємства та заявив про крадіжку до поліції.

У судовому засіданні обвинувачений підтвердив, що приїхав до складу мотоблоком співмешканки, на який повантажив викрадені інструменти. Вину в крадіжці визнав.

Обираючи вид та міру покарання обвинуваченому, суд, зокрема, врахував його щире каяття, активне сприяння у розкритті злочину, добровільне відшкодування шкоди потерпілому.

«Оцінюючи наведені обставини, що істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, з урахуванням особи винного, пом’якшуючі обставини, дані висновку служби пробації, думку потерпілого, його позитивну характеристику, суд вважає за можливе виправлення [обвинуваченого] без ізоляції його від суспільства та йому слід призначити покарання у вигляді позбавлення волі з застосуванням іспитового строку», – йдеться у вироку.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районного  суду