flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд затвердив угоду про визнання винуватості у справі незаконного вирощування конопель й виготовлення та зберігання наркотиків

13 грудня 2022, 14:32

Полонський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченою у незаконному посіві й вирощуванні конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин (ч. 1 ст. 310 КК України) та у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні наркотичних засобів у великих розмірах без мети збуту (ч. 2 ст. 309 КК України), визнав її винною в інкримінованих злочинах та призначив узгоджене остаточне покарання – два роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням на півторарічний іспитовий строк.

За вироком 22-річна жителька Полонного у теплиці на присадибній ділянці та на подвір’ї помешкання посіяла й виростила коноплі. Нарковмісні рослини вона сушила й вживала за допомогою саморобних пристроїв для куріння.

15 вересня 2022 року під час санкціонованого обшуку її присадибної ділянки правоохоронці виявили та вилучили 11 рослин конопель, а в літній кухні та на горищі – 73,006 г канабісу, саморобні пристрої для куріння з нашаруваннями екстракту канабісу.

Під час досудового розслідування прокурор та обвинувачена уклали угоду про визнання винуватості, за якою жінка повністю визнала свою вину та погодилася на покарання у виді 2 років позбавлення волі зі звільненням від його реального відбування на іспитовий строк.

Підписанти угоди просили суд її затвердити.

«Під час судового засідання з’ясовано, що обвинувачена цілком розуміє свої права, які зазначені у частині 4 статті 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження угоди, характер обвинувачення, вид покарання, яке буде застосовано до неї у разі затвердження угоди судом. При цьому суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним (…) У судовому засіданні не встановлено умов, передбачених ч. 7 ст. 474 КПК України, за наявності яких угода не підлягає затвердженню», – підсумував суд.

Пресслужба Полонського районного суду