flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Скутериста, що втретє за пів року сідає нетверезим за кермо, суд на 13 років й 1 місяць позбавив водійських прав

25 листопада 2022, 09:36

Полонський районний суд визнав 42-річного жителя м. Полонне винним у відмові від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння (частина 3 статті 130 КУпАП) та наклав на нього остаточне стягнення – 51000 гривень штрафу з позбавленням права керувати транспортними засобами на 13 років і 1 місяць.

За постановою суду 4 листопада 2022 року в м. Полонне місцевий житель керував скутером «HONDA» з ознаками алкогольного сп’яніння (запах алкоголю, порушення мови та координації рухів), проте від проходження огляду на тверезість на місці зупинки та у медичному закладі відмовився.

У судовому засіданні він розповів, що справді того дня після роботи випив пиво й поїхав скутером додому, куди було близько 300 м.

Суд встановив, що цього скутериста вже втретє за рік  притягують до адміністративної відповідальності за статтею 130 КУпАП: у квітні 2022 року – за частиною першою – суд оштрафував його на 17000 гривень та на один рік позбавив водійських прав, у червні – за частиною другою – наклав стягнення у виді 34000 гривень штрафу з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

За даними поліції, посвідчення водія у нього вилучили ще після першої постанови суду у квітні 2022 року. Скутер на праві власності йому не належить.

Суддя зауважує, що за законом, якщо особа, позбавлена права керування транспортним засобом, до закінчення строку дії такого стягнення вчинила нове адміністративне правопорушення, за яке застосовано стягнення у виді позбавлення права керування транспортним засобом, до стягнення за вчинення нового адміністративного правопорушення приєднується невідбута частина стягнення.

«Отже, до стягнення за вчинення вказаного адміністративного правопорушення слід приєднати невідбуту частину стягнення за постановами Полонського районного суду Хмельницької області від 14 квітня 2022 року і від 30 червня 2022 року та остаточно позбавити [скутериста] права керування транспортними засобами строком на 13 років 1 місяць», – йдеться у постанові.

Постанова ще не набрала законної сили та може бути оскаржена до апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районного  суду