flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував жительку Полонщини, що на очах в малої дитини побила її матір

04 листопада 2022, 13:13

Полонський районний суд визнав 31-річну жительку Шепетівського району винною у заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження (частина 1 статті 125 КК України) та призначив їй покарання – 850 гривень штрафу.

Як встановив суд, 02 жовтня 2022 року близько обіду  полончанка на терасі магазину «Гастроном», який знаходиться в центрі міста під час раптово виниклого між нею та потерпілою  конфлікту, в присутності малолітньої дочки потерпілої, умисно схопила руками за верхній одяг та повалила на бетонне покриття, після чого хаотично нанесла для потерпілої із прикладанням фізичної сили рук та ніг удари в ділянку обличчя, тулубу та ніг та заподіяла для неї тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості, у вигляді двох синців не передній поверхні лівого стегна.

Обвинувачена під час дізнання подала заяву про свою згоду з розглядом обвинувального  акта у  спрощеному провадженні. Обставинами, що обтяжують  покарання суд  визнає  вчинення  кримінального правопорушення в присутності дитини. А обставинами, що пом’якшують  покарання  – це щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину.

«З урахуванням  викладеного, а також враховуючи, що обвинувачена має на утриманні двоє неповнолітніх дітей, суд приходить до висновку про необхідність призначення для …. покарання, необхідного й достатнього для її виправлення та попередження  нових  злочинів у виді  штрафу.» - йдеться у вироку суду.

Вирок  ще  не  набрав  законної  сили  та може бути  оскаржений до апеляційного суду.

 Пресслужба Полонського районного суду