flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За сукупністю вироків жителя Полонщини засудили до 5 років в’язниці

17 жовтня 2022, 12:44

Полонський районний суд  визнав 43-річного  жителя Полонщини  винним  у крадіжці, вчиненій повторно, в умовах воєнного стану ( ст.185 ч. 4 Кримінального кодексу України ) та частково приєднав  невідбуте покарання за вироком суду від  травня цього року і за сукупністю вироків остаточно призначив  покарання  -  5 років позбавлення волі.

Як становив суд,  на початку серпня 2022 р.  обвинувачений , перебуваючи в м. Полонне біля   багатоквартирного  будинку , помітив біля під’їзду  велосипед жіночого типу без маркувальних позначень, червоного кольору та вирішив його викрасти. В  подальшому розпорядився ним  на власний розсуд, завдавши потерпілій матеріальних збитків на загальну суму 1945 грн.

В судовому засіданні сам обвинувачений  який свою вину у вчиненні згаданих дій визнав повністю та пояснив, що дійсно за вищевказаних обставин викрав велосипед, який стояв поруч будинку, переховав його у кущі, а потім забрав додому. Про вчинене щиро шкодує.

Його вина підтверджується показаннями  потерпілої,  даними висновку експерта, протоколу  огляду місця події, огляду відеофайлів з камер відеоспостереження, протоколу проведення слідчого експерименту, де він детально розповідав та показував обставини викрадення ним велосипеду.

“Враховуючи тяжкість вчиненого злочину, його наслідки, вартість викраденого та повернення його власнику, особу обвинуваченого, його негативну характеристику, вчинення нового злочину в період іспитового строку, позицію потерпілої, а також за наявності кількох обставин, що пом’якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, а саме: визнання вини, активне сприяння у розкритті злочину, добровільне відшкодування шкоди, суд вважає, що виправлення обвинуваченого можливе лише в умовах ізоляції його від суспільства та йому слід призначити покарання за ч.4 ст. 185 КК України із застосуванням ст. 69 КК України, тобто нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч. 4 ст. 185 КК України у виді позбавлення волі,”- йдеться в вироку суду.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районного суду