flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робота на користь громади: суд ухвалив вирок чоловікові, який вдарив в обличчя старосту округу на Полонщині

19 вересня 2022, 12:44

Полонський районний суд визнав 36-річного жителя Шепетівського району винним у заподіянні легкого тілесного ушкодження (частина 1 статті 125 Кримінального кодексу України) та призначив покарання – 120 годин громадських робіт.

Увечері 22 червня 2022 року старості старостинського округу Полонської ОТГ подзвонила жителька с. Варварівка й поскаржилася на молодого чоловіка, який її ображає. Посадовиця поїхала з’ясувати ситуацію. Та під час спроби вияснити обставини конфлікту той вдарив її  рукою в обличчя.

У судовому засіданні староста розповіла, що молодик був нетверезим, поводився неадекватно, грубив і нецензурно лаявся. Чоловік свою провину заперечив. Сказав, що не бив посадовицю, а лише відібрав у неї свій телефон. 

Утім йому не вдалося спростувати заяви трьох свідків, висновок експерта про те, що у потерпілої виявлено легке тілесне ушкодження, яке «утворилося від однієї ударної дії тупого твердого предмета та могло виникнути внаслідок удару долонею» та інші докази в справі, що підтверджують його вину.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районного суду